Om Adas Hantverkssmide

ADA: Hantverkssmide är ett litet företag som tillverkar produkter i smide som ljusstakar, skyltar, blomlådor, marschallhållare, regnmätare, hatthylla, skohylla m.m. All tillverkning sker i min verkstad, mycket med handkraft. Ytbehandling av smide sker genom pulverlackering för att få en bra yta och minimera färgspill, med tanke på miljön. Målningen utförs av en pulverlackeringsfirma.

Gårdsskyltarna som är min stora produkt finns utspridda i hela Sverige och även en del utanför landets gränser. Texten till skylten köper jag från en reklamfirma och görs av 3M-folie som är anpassat för utomhusbruk. Mitt sortiment finns här på hemsidan, men jag kan även göra annat i smide enligt kundens önskemål, ex. trappräcke och ställningar till bord, vindflöjlar med olika motiv. Jag har en liten butik i anslutning till verkstaden men är även med på en del hantverksmässor i närområdet.

HISTORIK

I början av 90-talet tillverkade vi en skylt i smide med vårt gårdsnamn för att visa var vi bor, sedan kom ena grannen efter den andra och ville ha en gårdsskylt. 1996 startades företaget, som drivs på fritiden och sedan dess har vi prytt många gårdar och hus på landsbygden med gårdsskyltar.

Under årens lopp har den första gårdsskylten utvecklats till flera olika modeller, vi har också ett brett sortiment av andra produkter i smide: ljusstakar, marschallhållare, takkronor, vindflöjlar mm.